Geld Stifo voor film is al op

Het Stimuleringsfonds heeft nu al zijn jaargeld voor de subsidiëring van speelfilms opgemaakt. Het fonds maakte gisteren bekend dat de 800.000 euro die het jaarlijks uitgeeft aan artistieke speelfilms, geheel en al is uitgedeeld. Medewerker Dorien van de Pas kan zich niet herinneren dat zo vroeg in het jaar al een stop op aanvragen werd afgekondigd. Ze heeft gemengde gevoelens over het nieuws: aan de ene kant is er te weinig geld, aan de andere kant is het aanbod verheugend groot en kwalitatief goed genoeg om voor subsidie in aanmerking te komen. Met elk subsidies van 200.000 euro zijn vier films dit jaar door het fonds bedeeld: Happy End van Frans Weisz, De laatste dagen van Emma Blank van Alex van Warmerdam, Alles stroomt van Danyael Sugawara. Shocking Blue van Mark de Cloe kreeg geld in het kader van het project De Oversteek.