Film van de dag

Peter Sellers als een joods-Amerikaanse advocaat met een midlife-crisis in de film I Love You, Alice B. Toklas.

I Love You, Alice B. Toklas. Het veertigjarige jubileum van mei ’68 is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Nu de maand bijna voorbij is, mogen we best ook wel even lachen om de jaren zestig. Was dat niet de tijd van langharige hippies, love & peace en experimenten met drugs? Die clichés vinden we allemaal terug in I Love You, Alice B. Toklas. Hierin speelt de Britse komiek Peter Sellers (genoeg aanleiding om vanavond te kijken) de joods-Amerikaanse advocaat Harold. Hij bevindt zich midden in een midlifecrisis als hij een hippiestel ontmoet, van wie eentje hem hasjcake geeft, waarna zijn inhibities als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hij laat z’n haar groeien en begint een affaire. Schrijvers Paul Mazursky en Larry Tucker (die al The Monkees-tv-serie hadden geschreven) maken grappen over hippies maar zetten ze niet voor schut. (Hy Averback, 1968, VS), België 2, 20.40-22.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg