Dupe van staking

Het zou eens afgelopen moeten zijn met al die stakingen. Nu zijn het weer de bussen die niet rijden, omdat de chauffeurs vinden dat ze te weinig verdienen. Wat zij - en vooral de vakbonden - niet inzien, is welke mensen hiervan de dupe worden. De mensen die uiteindelijk over de lonen beslissen stappen `s morgens gewoon in hun dikke bolides en ondervinden nauwelijks overlast van de acties. De minder welgestelde mens is afhankelijk van het openbaar vervoer om op de werkplaats of de doktersafspraak te kunnen verschijnen. Dankzij deze acties lopen mensen die het toch al niet breed hebben dus inkomsten mis, of stuiten op hoge taxikosten. Acties voor meer loon zijn begrijpelijk, maar zoek alstublieft een manier om dit voor elkaar te krijgen die de gewone burger niet dupeert.

    • Maarten Sira Leiden