Couscous met citroen

Europa, Nederland, Utrecht, 27-02-2008 Een krat citroen en limoen. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

De recepten van gisteren en eergisteren (bulgur met tuinbonen en quinoa met lam) zijn ook met couscous te maken. Couscous, tarwemeel van harde tarwe, wordt veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken. Traditioneel wordt couscous gestoomd en gegeten met gegrilde groenten. Maar je kunt er ook een nagerecht mee maken.

Dit recept komt uit het tijdschrift Yoga Journal. Het is lekker als toetje, maar zeker ook na het sporten.

Nagerecht voor 4 personen

360 ml water

120 ml citroensap

schil van 1 citroen, fijngesneden

4 eetlepels suiker (of meer naar smaak)

280 gram couscous

200 gram druiven, gehalveerd

600 gram yoghurt

4 kiwi’s in partjes gesneden

Breng het water, de citroensap, suiker en citroenschil samen aan de kook. Giet dit mengsel over de couscous en laat staan tot het vocht is opgelost. Meng de couscous met de amandelen en druiven. Doe alles in een kommetje en schenk de yoghurt erover. Garneer met de kiwipartjes.

Janneke Vreugdenhil is ziek

Praat mee over granen: nrcnext.nl/kokenetc

    • Titia Ketelaar