Broeierig en benauwd

Ook de komende dagen blijft het benauwd. Elke dag valt er wel ergens in het land een lokale regen- of onweersbui. De temperaturen komen over het algemeen ruim boven normaal uit.

Met dit drukkend warme weer zijn verkoelende onweersbuien welkom, maar deze lijken aan het eind van de middag en begin van de avond voornamelijk in het noordoosten te ontstaan.

Elders blijft het droog en klaart het van tijd tot tijd op. Bij een zwakke tot matige zuidenwind daalt de temperatuur vannacht tot een graad of 14. In de loop van de nacht drijft er vanuit het zuidoosten een volgende buienstoring binnen.

Morgenochtend is het op veel plaatsen droog en bewolkt, maar de regen- en onweersbuien zullen zich in de loop van de ochtend over het hele land verspreiden. Toch zijn er plaatsen waar (bijna) geen druppel valt. Daar waar de zon doorbreekt kan het 25 graden worden.

Op andere plaatsen blijft de thermometer steken bij een graad of 20. Het blijft wel broeierig. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het noorden.

Na morgen blijft het bovengemiddeld warm, zowel ’s nachts als overdag. Met middagtemperaturen tussen 22 en 28 graden blijft het broeierig. De zon zal zich wat vaker laten zien, maar de kans op een lokale (onweers)bui blijft bestaan.