Baas Bouwfonds weg

Directeur Tjalling Halbertsma van Rabo Bouwfonds stapt per 1 juni op wegens „een zakelijk verschil van inzicht”. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. Halbertsma werd in 2005 directeur.

Vorig jaar november werd een aantal voormalig directeuren van Bouwfonds opgepakt in het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar fraude met vastgoed. Voormalig Bouwfonds-medewerkers zouden tegen te hoge prijzen vastgoed hebben verkocht aan het Philips Pensioenfonds. Daarnaast zouden medewerkers van de vastgoedtak van het Philips Pensioenfonds tegen te lage prijzen vastgoed hebben verkocht aan bevriende vastgoedhandelaren, onder wie een voormalig directeur van Bouwfonds. Het vastgoed werd vervolgens doorverkocht, waarna de winst volgens het OM onderling werd verdeeld.

Volgens een woordvoerder van Rabo Bouwfonds heeft het vertrek van Halbertsma niets te maken met het onderzoek naar fraude met vastgoed. Het ging om een verschil van inzicht over de „te voeren strategie”, aldus de woordvoerder. Wat dat verschil van inzicht betrof, wil hij niet zeggen.

Eerdere artikelen opnrc.nl/vastgoedfraude