420.000 huizen weg bij naschok

Twee zware naschokken in het zuidwesten van China hebben gisteren zeker 420.000 huizen verwoest. Opnieuw vielen er tientallen gewonden. De naschokken, waarvan de zwaarste een kracht van 5.7 had op de schaal van Richter, vonden plaats in de al eerder getroffen provincie Sichuan. Sinds de zware aardbeving op 12 mei is het zuidwesten van China getroffen door tientallen krachtige naschokken.

Het provinciale Comité voor familieplanning in Sichuan maakte gisteren bekend dat ouders die een zoon of dochter verloren bij de beving een tweede kind mogen krijgen. De uitzondering op de één-kindpolitiek van China geldt ook voor ouders wier enige kind zwaargewond of gehandicapt raakte. Het officiële dodental van de aardbeving is nu bijna 70.000. Zeker 5 miljoen mensen dakloos. Bijna 21.000 mensen worden nog vermist. (AP,BBC)