Weblog GeenStijl gaat in zee met Veronica

Rotterdam. GeenStijl, een van de best bezochte weblogs, gaat samenwerken met de commerciële tv-zender Veronica. Verslaggever Rutger Castricum van de website gaat korte filmpjes maken tijdens het EK Voetbal. Programmaleider Alphons Martens vindt dat het programma van GeenStijl past binnen de nieuwe koers die Veronica wil varen: ”We willen meer betrokken programma`s maken die er toe doen. We proberen dit al met Kamervragen van Lange Frans. GeenStijl heeft een eigen kijk op politiek en nieuws, die past bij Veronica.” Volgens Martens zijn de EK-filmpjes een test. ”Op dit moment praten we over een programma dat GeenStijl voor ons zal maken in het najaar.” Eerder maakte de website een programma met BNN, maar dat werd nooit uitgezonden. De EK-filmpjes van GeenStijl worden in de rust van de wedstrijden uitgezonden na het EK Lingerie waarin schaarsgeklede dames penalty`s nemen.