SATC: wat vinden de dames er zelf van?

De stad is veranderd door de serie. Of moet ik zeggen: sínds de serie? Daar waar Samantha in een ruwe wijk woonde waar de transseksuelen ‘s nachts de straten bevolkten (Meatpacking District) zit het nu vol met hippe clubs voor mensen van buiten en glamourrestaurants. Een cosmopolitan kost inmiddels 15 dollar. Terrasjes zijn niet meer

sm_sexandthecity17.jpg
De stad is veranderd door de serie. Of moet ik zeggen: sínds de serie? Daar waar Samantha in een ruwe wijk woonde waar de transseksuelen ‘s nachts de straten bevolkten (Meatpacking District) zit het nu vol met hippe clubs voor mensen van buiten en glamourrestaurants. Een cosmopolitan kost inmiddels 15 dollar. Terrasjes zijn niet meer te vinden. Een huurappartement kost al snel 2.000 dollar per maand (en daar krijg je dan één kamer voor) en de gezelligheid is weg. En dat allemaal dankzij die horden jonge vrouwen die zelf Sex and the City komen nadoen.

Zeggen de cynici.

De acteurs kennen dat verhaal en bijten van zich af. Zo kopte de tabloid am New York laatst op de cover ‘DON’T BLAME US. Sex and the City Stars: NYC’s ritzy transformation not our fault’. Paar citaten:

Chris Noth (Mr. Big): “But this show didn’t create 40-story tall buildings and it doesn’t negate (that) either.”

Cynthia Nixon (Miranda): “When people come up to me on the street and say, `I just got here from Iowa two weeks ago. Your show made me come. I’m like, `Oh no.’ People do come here looking for love, but what do they find?”

Time Out New York (een uitgaanstijdschrift) maakte een overzicht waar we de serie desondanks de schuld van kunnen geven. Daar hoort in ieder geval dit soort reclame bij:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/wrcPctp6Acg" height="355" width="425" /]

(Zeker weten dat je zo’n vrouw wilt zijn?)

    • Freek Staps