Radio Voorkeur

Kunststof. Gerti Bierenbroodspot, een van de eigenzinnigste beeldend kunstenaars van het land, laat zich in haar werk al jaren inspireren door het verdronken droomland Atlantis. Zij vertelt over haar expositie in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Giovanni Battista Legrenzi (1626-1690) schreef levendige triosonata’s, motetten, oratoria en opera’s én muziek voor carnaval. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Gesprek met historicus Machiel Bosman over zijn boek Elisabeth de Flines, over een onmogelijke liefde in de achttiende eeuw. Het gaat over de dochter van een steenrijke Amsterdamse koopman, die er vandoor gaat met de knecht van haar vader. Kunstenaar en kunsthistoricus Ineke Hagen vertelt over het Lam Gods van Hubert en Jan van Eijk. Verder een gesprek met literatuurhistoricus Piet Calis over zijn biografie Vondel. Het verhaal van zijn leven (1587-1679). Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Uitvinder Ron Kok geeft zijn visie op het toepassen van innovatie en het op de markt brengen van uitvindingen. Radio 1, 0.02-0.45u.