Quinoa met lam

munt

Het voordeel van veel recepten met granen is dat ze zo lekker snel zijn. Vandaag een beetje gesmokkel met quinoa. Quinoa oogt als granen maar in werkelijkheid het gaat om de zaden van een spinazie-achtige plant die in de Andes groeit. In Bolivia bijvoorbeeld wordt quinoa gemalen en aan meel voor brood toegevoegd. De korrels zijn platter dan couscous, het koken en de manier van gebruik zijn vergelijkbaar.

Quinoa wordt ook wel het supervoedsel van de Inca’s genoemd omdat het veel ijzer, magnesium en vitamine B bevat. Je moet er wel voor naar de natuurwinkel.

Hoofdgerecht voor twee personen:

2 lamskarbonades

2 eetlepels yoghurt

1/2 theelepel kaneel, komijn, korianderzaad

1 teen knoflook fijngehakt

4 deciliter kokend water

150 gram quinoa

2 eetlepels vers gehakte munt

4 gedroogde abrikozen

4 gedroogde dadels

handje amandelen

sap van 1/2 citroen

1 eetlepel olijfolie

Meng de yoghurt met de kaneel, komijn en koriander en marineer de lamskarbonades er even in. Bak ze vervolgens 5 tot 7 minuten. Doe de quinoa in een kom met kokend water en laat staan tot het water is opgenomen. Voeg dan de gedroogde vruchten, de munt, de olie en het citroensap toe.

Janneke Vreugdenhil is ziek

Praat mee over granen: nrcnext.nl/kokenetc

    • Titia Ketelaar