Ontploffende billboard

„Als we u een tijd doorgeven dan menen we dat ook.” Zo luidt de degelijke slogan van koeriersbedrijf Deadline Express in Nieuw Zeeland. Reclamebureau Colenso BBDO gaf er een eigentijdse draai aan en gebruikte de slogan voor een ontploffende billboard. Het bureau won er het afgelopen weekeinde twee hoofdprijzen mee op het internationale reclamefestival Miami Clio Awards in de VS. Op de video the making of staat de grappige ontstaansgeschiedenis: ‘This message will destruct itself in 8 days’ staat op de gewraakte billboard. Een klok telt de uren af. Tijdens de 176 uur ontstaat er in een mediahype in Nieuw Zeeland. Kranten en televisie speculeren wat er gaat gebeuren. De omgeving rond de billboard wordt op de laatste dag afgezet. Honderden belangstellenden tellen de laatste seconden hardop af alsof het om het einde van het jaar gaat. En inderdaad, het adverterende bedrijf maakt zijn slogan waar.

Zie de making of van de billboard op nrcnext.nl/links