New Yorks kantoor brengt 1,8 miljard op

Rotterdam. In New York is een recordbedrag betaald voor een wolkenkrabber. Voor 2,9 miljard dollar (1,84 miljard euro) kocht een consortium geleid door Mortimer Zuckerman, een vastgoed- en mediamagnaat, het General Motors-gebouw in hartje Manhattan. Zuckerman koopt het gebouw samen met zakenbank Goldman Sachs en de staatsfondsen van Koeweit en Qatar. Het consortium kocht de wolkenkrabber van de familie Macklowe, een prominente Amerikaanse vastgoedfamilie. Anderhalf jaar geleden wilde Macklowe Properties nog uitbreiden, maar het bedrijf en de familie werden volgens The New York Times zo hard getroffen door de kredietcrisis dat verkoop van het General Motors-gebouw noodzakelijk was. Het gebouw ligt aan de chique Fifth Avenue en biedt uitzicht op Central Park.