Een gondel in de Herengracht

Een gondel in de Herengracht Amsterdam, 27 mei. Gefronste wenkbrauwen zijn vaak haar deel. Tirza Mol is het wel gewend. Sinds zij met een zelf gebouwde Italiaanse gondel vanaf 1998 met enige regelmaat de Amsterdamse grachten bevaart, krijgt zij veel verbaasde reacties. Mol reisde af naar Venetië om daar vier maanden de kunst van het gondels bouwen af te kijken van de Italianen. Daarna keerde ze terug naar Nederland om haar eigen gondel van ruim elf meter te maken. De gondel van Mol is de enige in Nederland. Mol is met een handjevol andere vrouwen een van de weinige vrouwelijke gondeliers. Op de foto, op 9 mei genomen, stuurt Mol haar gondel door de Herengracht. Foto Reuters Dutch woman Tirza Mol rows her gondola, the Netherlands' only one, through the canals of central Amsterdam May 9, 2008, where it is raising eyebrows as fine weather sees the Dutch take to the water. Mol spent four months observing master gondola builders in Venice before returning to the Netherlands to make her own boat. Today she is one of a handful of female gondoliers, she says -- all women from northern Europe. Picture taken May 9, 2008. To match Reuters Life! DUTCH-GONDOLA. REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos (NETHERLANDS) REUTERS