Dakloze verhuist mee met silo

Dakloze verhuist mee met silo Groningen. Een monumentale silo die in 1999 van zijn plek was gehaald om plaats te maken voor grondsanering en bouwwerkzaamheden, is gistermiddag op zijn oorspronkelijke plaats teruggezet in de wijk CiBoGa in Groningen. Eén probleem; in de silo bleek een dakloze te zitten die niet van plan was het pand te verlaten. Hij kreeg opdracht te vertrekken, maar bleef onverstoorbaar zitten waar hij zat. Terwijl de transportwagens – totaal 76 wielen – het gebouw uit 1910 langzaam 150 meter verplaatsten, kroop de man terug in bed. Onder de silo komt een parkeergarage, het pand zelf wordt gerestaureerd. Het krijgt een horeca- en cultuurbestemming. Groninger Monumentenzorg, de nieuwe eigenaar, heeft vijf ton gestoken in de verbouwing en is in gesprek met drie kandidaat-gebruikers. Foto WFA / Dennis Beek WFA34T:ZWERVER WIJKT NIET:GRONINGEN;26MAY2008- De monumentale silo uit 1910, die op het voormalige gasterrein in de stad stond, is maandagmiddag naar zijn oude stek teruggebracht. Het monumentale pand werd met twee diepladers vervoerd. De transportwagens telden in totaal maar liefst 76 wielen. In de silo bleek overigens een zwerver gehuisvest te zijn. Hij kreeg de opdracht om het monument te verlaten, maar de man kroop gelijk weer terug. Zeven jaar geleden werd de silo van de slopershamer gered. Het pand moest echter 150 meter worden verplaatst vanwege de bouwwerkzaamheden op het terrein. Onder de silo komt een parkeergarage. Het pand wordt gerestaureerd en krijgt op termijn een horecagelegenheid en cultuurpodium.WFA/db/str. Dennis Beek WFA WFA

Een monumentale silo die in 1999 van zijn plek was gehaald om plaats te maken voor grondsanering en bouwwerkzaamheden, is gistermiddag op zijn oorspronkelijke plaats teruggezet in de wijk CiBoGa in Groningen. Eén probleem; in de silo bleek een dakloze te zitten die niet van plan was het pand te verlaten. Hij kreeg opdracht te vertrekken, maar bleef onverstoorbaar zitten waar hij zat. Terwijl de transportwagens – totaal 76 wielen – het gebouw uit 1910 langzaam 150 meter verplaatsten, kroop de man terug in bed.

Onder de silo komt een parkeergarage, het pand zelf wordt gerestaureerd. Het krijgt een horeca- en cultuurbestemming. Groninger Monumentenzorg, de nieuwe eigenaar, heeft vijf ton gestoken in de verbouwing en is in gesprek met drie kandidaat-gebruikers.