Broeierig warm

Zeer warme lucht stroomt in de loop van vanavond en vannacht vanuit het oosten Nederland binnen. Morgen loopt de temperatuur daardoor fors op.

Omdat er vanuit het zuidwesten iets mindere warme luchtmassa’s binnenkomen, ontstaan regen en onweersbuien die lokaal zeer zwaar kunnen zijn.

De snelle afwisseling van zon, wolken, buien, zeer warme en net iets minder warme lucht heeft alles te maken met een lagedrukgebied boven Noord-Frankrijk en Engeland en een hogedrukgebied ten noorden van Nederland.

Lagedrukgebieden vanaf de oceaan kunnen daardoor wel het westen van Europa bereiken, maar komen niet verder. De invloed van deze lagedrukgebieden is soms wel te merken. Zoals vanavond met enkele regen en onweersbuien.

Vannacht wordt het droog en stroomt hele warme lucht binnen. Het wordt het niet kouder dan 16 graden. Morgen schijnt eerst de zon flink en warmt het op tot plaatselijk 29 graden in het binnenland, maar in de middag ontstaan op de overgang met iets minder warme lucht diverse pittige regen en onweersbuien. De meeste in het noordoosten.

In het zuidwesten is dan al iets minder warme lucht, maar omdat het nauwelijks waait blijft het er ook warm. Ook in Zeeland wordt het zo’n 24 graden landinwaarts.

Donderdag tot en met zondag blijven we in warme tot zeer warme lucht.