3 rekenen

Cadaver Calculator

www.justsayhi.com/bb/cadaver

Het is weer eens wat anders dan een Find out your Hawaiian name-quiz: een test om er achter te komen hoeveel je (dode) lichaam op zou leveren als je het zou verkopen aan de wetenschap. Niet dat zoiets in Nederland gebeurt; hier kan je je stoffelijk overschot ter beschikking stellen aan de wetenschap. Wat niet per se betekent dat ze het ook daadwerkelijk willen. Jaarlijks zijn er maar vijfhonderd lichamen nodig en het komt dan ook voor dat er een overschot is. Goed, de kadavercalculator. Het helpt absoluut als je geen albino bent, en ook drinken en roken kan de prijs flink doen zakken. De vraag of je ooit een hernia gehad hebt lijkt wat irrelevant en het feit dat je meer waard bent mét beenprothese dan zonder geeft aan dat de test niet al te serieus genomen moet worden. Mijn lichaam schijnt 4355 dollar waard te zijn. (MK)

Met bijdragen van Carola Houtekamer, Malin Kox en Linda van Stek