Vrachtvliegtuig in tweeën bij start

Vrachtvliegtuig in tweeën bij start Zaventem. De bestemming was Bahrein, maar dit vrachtvliegtuig strandde rond half twee zondagmiddag op startbaan 20/02 van luchthaven Zaventem bij Brussel. De Boeing 747 van de Amerikaanse maatschappij Kalitta Air had problemen bij het opstijgen, schoof aan het einde van de startbaan van het asfalt en brak in tweeën. De vijf Amerikaanse bemanningsleden zijn lichtgewond afgevoerd naar ziekenhuis. Aanvankelijk dreigde een probleem met lekkende kerosine, maar de brandweer had de situatie rond half vier onder controle. Foto AFP The wreckage of a Boeing 747 Kalitta Air cargo plane is picture at Brussels Airport in Zaventem, on May 25, 2008. The American-owned cargo plane crashed as it took off at Brussels airport but no injuries were reported, according to an airport spokeswoman. AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET AFP