Utrecht kan verder met het Muziekpaleis

De Raad van State heeft toestemminggegeven voor de gedeeltelijke sloop van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. De Stichting Behoud Cultureel en Archeologisch Erfgoed vocht de sloop aan wegens de mogelijke aantasting van de vele archeologische resten in de grond.

De gedeeltelijke sloop van het Muziekcentrum maakt het mogelijk een nieuw Muziekpaleis en een winkel- en appartementengebouw op het Vredenburg te bouwen. De Grote Zaal van het Muziekcentrum van architect Herman Herzberger blijft behouden.

Het Muziekcentrum werd al in juni vorig jaar gesloten, de concerten worden nu gegeven tijdelijke concertzalen langs de A2 en in de kerk Leeuwenbergh. Het Muziekpaleis zal vijf zalen hebben voor verschillende soorten muziek en kost minstens honderdmiljoen euro. De opening zal nog zeker vier of vijf jaar op zich laten wachten.