Startpagina.nl viert jubileum met boek ontstaansgeschiedenis

LELYSTAD. De website is ooit begonnen op een zolderkamertje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf: Startpagina.nl bestaat tien jaar en is nu een van de meest geraadpleegde internetsites van Nederland. De geschiedenis van de site is opgeschreven door Huib Stam, die ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan vijftien succesverhalen van internetpioniers heeft gebundeld. Op de jaarlijkse Startpagina Dochterdag zaterdag in Lelystad werd zijn boek Van Zolderkamer Tot Miljoenenbusiness gepresenteerd. Stam gaat ook in op sites zoals Marktplaats.nl, Hyves.nl en Alex.nl, ooit kleine initiatieven die voor miljoenen euro` s zijn verkocht aan professionele partijen. Al deze internetbedrijfjes begonnen met een enkele computer en veel onduidelijke verwachtingen, schrijft Stam.