Rusland wint het songfestival

Rusland heeft zaterdagavond in Belgrado de finale van het Eurovisiesongfestival gewonnen. Het is de eerste keer dat Rusland, dat sinds 1994 deelneemt, wint. Zanger Dima Bilan kreeg met zijn nummer Believe de meeste punten. Oekraïne werd tweede, Griekenland derde. De 26-jarige Bilan deed twee jaar geleden ook al eens mee aan het songfestival. Toen werd hij tweede. Nederland, dat eerder in de halve finale sneuvelde, gaf tien punten aan Turkije en twaalf aan Armenië. Het Verenigd Koninkrijk, Polen en Duitsland eindigden onderaan. Het festival is volgens Stichting KijkOnderzoek door 750.000 Nederlanders bekeken. Op hetzelfde moment stemden bijna twee miljoen mensen af op de voetbalwedstrijd Nederland-Oekraïne. (ANP)

Beluister het winnende liedje via nrcnext.nl/links