Radio Voorkeur

Desmet live. Jelle Reumer beschrijft in zijn boek Opgeraapt Opgevist Uitgehakt de geschiedenis van Nederland aan de hand van opgegraven, opgeviste en uitgehakte fossielen. Hij vertelt verder over zijn werk als directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam (waar ook de gelijknamige tentoonstelling is te zien) en als hoogleraar paleontologie. Radio 5, 18.05-19.00u.

Kunststof. Schrijver Marcia Luyten woont in Oeganda, maar keert regelmatig terug naar Nederland. Zij schreef het boek Ziende blind in de sauna over een in niet-positieve zin veranderend Nederland, dat stilaan op Afrika begint te lijken. Radio 1, 19.04-20.00u.

BIS: De droom van Jan van Vlijmen. In 1997 vatte Jan van Vlijmen, toen artistiek leider van het Holland Festival, het plan op om alle muziek van Matthijs Vermeulen in één Festivaleditie ten gehore te brengen. Deze maand worden de opnames opnieuw uitgezonden als hommage aan beide mannen. Radio 4, 20.02-22.45u.

Casa Luna. Gesprek met bouwkundige Daan Hobbelen over robots n.a.v. de conferentie Dynamic Walking op de TU Delft. Radio 1, 0.02-0.45u.