Prijs tv’s in één jaar 20 pct lager

Televisies zijn in een jaar tijd bijna 20 procent goedkoper geworden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Stunten met prijzen is door de kleine marges niet meer mogelijk. Vooral in het goedkopere segment heeft een enorme prijzenstrijd gewoed. Omdat goedkope tv’s de meest verkochte modellen zijn, is de gemiddelde prijs sterk gedaald. De eerste platte televisie kostte tien jaar geleden ruim 10.000 euro. Ruim een jaar geleden dook de prijs hiervan onder de 1.000 euro. 42 procent van de gezinnen beschikt nu over een platte buis. Eind dit jaar is dat ruim 60 procent, voorspelt onderzoeksbureau GfK. De lage prijzen, het EK voetbal en de Olympische Spelen stimuleren de verkoop. Ook nemen consumenten makkelijker afscheid van hun oude tv. „Vroeger ging een tv meer dan tien jaar mee, nu worden ze na vijf jaar afgedankt”, aldus GfK. (ANP)