Overige films

Catwoman (Pitof, 2004, VS). Halle Berry speelt verleidelijk de hoofdrol in stripverfilming over voormalige vijandin van Batman. SBS6, 20.30-22.30u.

Kiss of Death (Barbet Schroeder, 1995, VS). Remake van gelijknamige invloedrijke film noir (Henry Hathaway, 1947) werd een actiethriller annex ‘crime melodrama’ over autodief (David Caruso) die onder druk van de politie (Samuel L. Jackson) een gangsterkoning (Nicolas Cage) verraadt. BBC1, 22.00-23.30u.

Stay Tuned (Peter Hyams, 1992, VS). Melige lachfilm hekelt tv-verslaving en persifleert het beeldbuis-idioom à la The Kentucky Fried Movie. Televisie-junk wordt letterlijk opgezogen door een schotelantenne waarachter 666 kanalen schuilgaan. De man moet het vege lijf zien te redden, terwijl hij heen en weer wordt gezapt tussen allerhande programma’s. RTL7, 22.15-23.50u.

The Lady from Shanghai (Orson Welles, 1948, VS). Plot is nauwelijks te volgen in even absurde als intrigerende thriller waarin Ierse zeeman Welles een pion wordt in moorddadige relatie tussen schone Rita Hayworth (destijds voor enkele ogenblikken mevrouw Welles) en haar kreupele echtgenoot Everett Sloane. Klassieke, expressionistische scène in spiegelhal. BBC2, 1.05-2.30u.

It Happened One Night (Frank Capra, 1934, VS). Met Oscars overladen romantische komedie, wordt beschouwd als een van de eerste road movies én als het beginpunt van de zogeheten screwball comedy: een doldwaas genre waarin excentrieke personages snedige en pikante dialogen afsteken en de vertrouwde, door klasse en sekse bepaalde rolpatronen in de war schoppen. Met Clark Gable als journalist en Claudette Colbert als de archetypische voortvluchtige rijkeluisdochter. Morgen, BBC2, 11.50-13.30u.