Ophef uitspraak Clinton over moord

Dakota. Hillary Clinton heeft vrijdag voor ophef gezorgd door de moord op Robert F. Kennedy te noemen in een verklaring waarom ze in de race om het Witte Huis wil blijven. Kennedy werd in juni 1968 vermoord tijdens zijn campagne om de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen binnen te halen. Campagnemedewerkers van Clintons rivaal Barack Obama, die al maanden zwaarbeveiligd wordt, reageerden boos. Clinton zou met haar verwijzing naar de moord Obama`s veiligheid op het spel zetten. Clinton zei tegen een lokale Amerikaanse krant: ”Mijn man haalde de nominatie in 1992 pas binnen na de voorverkiezingen in Californië, ergens midden juni... We weten allemaal nog dat Bobby Kennedy werd vermoord in juni in Californië.” Later op de dag excuseerde ze zich - tegenover de familie Kennedy - voor het noemen van de moord. Ze had enkel willen duidelijk maken dat er meer voorverkiezingen zijn geweest die pas in juni werden beslist.