op nrcnext.nl

Podcast

Afhankelijk van internet?

Een gesprek op nrc.fm met Marc Hijink, internetredacteur van nrc.next en Geert Lovink, van het Amsterdamse Instituut voor Netwerkcultuur, over de kwetsbaarheid van het internet, de afhankelijkheid van de samenleving van het internet en de vraag hoe het internetgedrag zo snel zo’n belangrijk onderdeel van het dagelijks leven heeft kunnen worden.

Beluister of download nrc.fm op nrc.nl/podcast

In de weblogs

Moet ik nu een huis kopen?

Econoom en columnist Erica Verdegaal buigt zich over de vraag of het verstandig is om op dit moment een huis te kopen. ‘We vinden het een beetje eng om nu een hypotheek te nemen’, schrijft een lezeres aan Verdegaal. ‘Vind jij het, gezien de kredietcrisis, verstandig om nu een huis te kopen?’

‘Iedereen die huizenprijzen, aandelenkoersen en rentestanden kan voorspellen, heeft goud in handen, schrijft Verdegaal. ‘niemand kan het, ook al doet men het wel op grote schaal op internetsites en in de media.’ Als je een hypotheek afsluit kan er altijd van alles misgaan: de rente stijgt, de huizenprijs zakt of je raakt je baan kwijt. ‘De enige vraag die jullie jezelf over woningaankoop moeten stellen is: stel dat er van alles mis gaat: kan mijn gezin zich dan nog wel redden?’

Lees verder via nrcnext.nl/geldblog

Nrc.next.nl/links

Alle links uit de krant staan bij elkaar op één pagina onder ‘MijnNext’. MijnNext biedt ook de mogelijkheid artikelen van de website te bewaren. Verder op de nieuwe site van nrc.next: het tv-nieuws in 1 minuut, een ‘cd van de week’ die helemaal is te beluisteren en een verrassingsknop.