Ook Philips heeft de iPhone

Philips Xenium X800

Wie wist dat Philips nog mobiele telefoons maakte, mag z’n vinger opsteken. In Nederland zijn gsm’s van Philips in ieder geval met een lampje te zoeken. Het bedrijf maakt voornamelijk voordelige en energiezuinige toestellen voor de Aziatische markt, bijvoorbeeld eentje met een extreem lange standby tijd van tot veertig dagen. Maar de Xenium X800, waarvan de specificaties deze maand uitlekten, tapt uit een ander vaatje. Het is een iPhone-lookalike met een drie inch aanraakscherm, slechts een paar knoppen en een interface die geïnspireerd lijkt op die van de Sony Playstation: sober, stijlvol en hopelijk ook een beetje snel.

De Xenium 800 ziet er lekker uit maar over wat er in de smartphone zit, wordt nog gediscussieerd. Vermoedelijk Windows Mobile 6.1, met wifi en HSDPA. En laat nu die vinger maar weer zakken.

Marc Hijink

Meer iPhone-lookalikes op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink