Macedonische fanfare in Tilburg

Macedonische fanfare in Tilburg Tilburg, 26 mei. Voorafgaand aan hun optreden op het Gipsy Festival in Tilburg bekeken de Macedonische blazers van fanfare Braca Kadrievi gisteren de woonwagens die voor de gelegenheid op het festivalterrein waren neergezet. Zo konden bezoekers zien hoe zigeuners vroeger leefden. Braca Kadrievi stond aanvankelijk niet op het programma. De band, waarvan de leden in België wonen, diende als vervanger voor Fanfare Strumica, een Macedonische band die wegens visumproblemen moest afzeggen. Het repertoire van Braca Kadrievi bestaat uit traditionele zigeunermelodieën en eigentijdse composities. Het Tilburgse Gipsy Festival trok gisteren circa 2.500 bezoekers. Foto Joyce van Belkom Nederland, Tilburg, 25-05-2008 De leden van de macedonische Fanfare Braca Kadrievi staan in hun witte pakken te wachten voor hun optreden op het Gipsy festival in Tilburg. Op het terrein zijn woonwagens neergezet zodat bezoekers kunnen zien hoe zigeuners vroeger leefden. Foto: Joyce van Belkom Belkom, Joyce van