Chelsea ontslaat manager Grant

Voetbalclub Chelsea heeft drie dagen na de Champions-Leaguefinale manager Avram Grant ontslagen.

De Israëliër nam in september de positie van de ontslagen José Mourinho in. Grant werd met Chelsea tweede in de Premier League, verloor twee competitieduels, maar won afgelopen seizoen geen prijs. De positie van de Nederlandse assistent-trainer Henk ten Cate is nog onduidelijk.

De Engelse media speculeren volop over de opvolging. Guus Hiddink, Frank Rijkaard en Sven-Göran Eriksson worden het meest genoemd.

Het 104 jaar oude Hull City debuteert volgend seizoen in de Premier League. In de finale van de play-offs op Wembley versloeg Hull City Bristol City met 1-0. De 39-jarige Dean Windass, geboren in Hull, maakte het enige doelpunt. Hull speelde tien jaar geleden nog in Division Two, het vierde niveau in Engeland. West Bromwich Albion en Stoke City dwongen eerder al promotie af.

Olympique Lyon heeft in Frankrijk na de titel ook de beker gewonnen. In de finale werd, na verlenging, Paris Saint Germain met 1-0 verslagen. Sydney Gouvou maakte het winnende doelpunt. Voor doelman Gregory Coupet was het zijn laatste wedstrijd bij Lyon.

In Italië won AS Roma de beker. In de finale werd landskampioen Inter met 2-1 verslagen. Philippe Mexes en Simone Perrotta zorgden voor de Roemeinse doelpunten. Pele scoorde voor Inter.

In Schotland gaf Rangers na het verlies in de UEFA-Cupfinale en het mislopen van de titel op de laatste speeldag het seizoen toch nog wat glans. Het team van Walter Smith won de finale om de Schotse FA Cup met 3-2 van eerstedivisieclub Queen of the South.

Erwin Koeman is zijn nieuwe baan als bondscoach van Hongarije goed begonnen. In een oefenduel versloeg Hongarije Europees kampioen Griekenland met 3-2. Koeman is pas sinds 1 mei aan de slag in Boedapest. Voor Hongarije scoorden de PSV’er Balázs Dzsudzsák, Roland Juhász en NEC’er Krisztian Vadocz.

Het olympisch voetbalelftal is gisteren het vierlandentoernooi in Zweden met een nederlaag begonnen. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan verloor in Trelleborg met 2-1 van Frankrijk. Bij rust keek Nederland tegen een achterstand van 2-0 aan. Loïc Remy en Yohan Cabaye scoorden, waarvan de laatstgenoemde uit een strafschop. Die was toegekend nadat dispensatiespeler Barry Opdam een overtreding had gemaakt. In de tweede helft speelde Nederland beter. Na een goede actie van invaller Jeremain Lens scoorde Roy Makaay een kwartier voor tijd tegen. Bondscoach Foppe de Haan was ontevreden over het vertoonde spel. Hij had vooral kritiek op het verdedigingsduo Opdam en Donk, evenals op de middenlinie. Afgelopen vrijdag verloor Jong Oranje het EK-kwalificatieduel tegen Zwitserland.