‘Blowtje’ voor Noah

Profbasketbalspeler Joakim Noah, de zoon van voormalig Roland-Garroswinnaar Yannick Noah, kan sinds afgelopen weekeinde een woordje meespreken over de harde aanpak van softdrugs in de Verenigde Staten. De forward van de Chicago Bulls werd gisteren opgepakt door de politie van Gainesville in de staat Florida, omdat hij op de openbare weg alcohol aan het drinken was uit een niet afgedekte plastic beker. Dat is in Florida een misdrijf.

Noah werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd in zijn jas ook een sigaret gevonden met marihuana. Noah werd vrijgelaten, maar moet binnenkort wel voor de rechter verschijnen. Hij riskeert een gevangenisstraf van maximaal zes maanden en een boete van 318 dollar (202 euro) voor het bezit van marihuana.

Noah was in Florida op stap met enkele vrienden. Hij studeerde af aan de University of Florida en won met de Florida Gators in 2006 en 2007 het kampioenschap in het college basketbal.

Lees een portret van Joakim Noah op nrc.nl/sport