Weersomslag

Na een vrijwel droge week met veel zon doet zich dit weekeinde een weersomslag voor. Vooral in het midden en zuiden van Nederland gaan zondag en maandag buien vallen, waarna de temperatuur op veel plaatsen niet meer boven de 20 graden uitkomt. Dit wisselvallige weer lijkt echter van korte duur te zijn.

Het weekend begint vandaag nog uitstekend. Het wordt opnieuw warm met op veel plaatsen ruime twintigers. In het zuiden van het land komen meer wolken voor, maar het blijft tot middernacht droog. Het waait vandaag wel iets harder dan gisteren. Watersporters kunnen het niet beter treffen, veel zon en een matige tot soms krachtige noordoostenwind, 4 tot 6 op de schaal van Beaufort. Komende nacht gaat het vanuit het zuiden regenen bij minima rond 13 graden. In de noordelijk provincies blijft het nog een tijd helder en koelt het af naar 10 tot 12 graden.

Morgenochtend is het in het midden en zuiden bewolkt en regenachtig. De buien trekken in de loop van de dag naar het noorden. ’s Middags klaart het in Zeeland, Limburg en Brabant zelfs nog even op. Het is wel een stuk minder warm met 17 tot 20 graden en nog steeds een stevige oosten- tot noordoostenwind.