Voetbal op het hoogste niveau

Voetbal op het hoogste niveau GSPON, 24 mei. Een Duitse jongen moedigt zijn team TSV Rugensdorf aan tijdens het Europees Kampioenschap voetbal voor amateurteams uit bergdorpen in Zwitserland. Acht teams uit acht landen nemen deel aan het driedaagse toernooi, dat gisteren begon. De wedstrijden worden gespeeld op het veld van FC Gspon in het kanton Wallis op een hoogte van 2.008 meter, het hoogste voetbalveld van Europa. Het is alleen via een kabellift (capaciteit: twaalf mensen) of een half uur durende wandeling te bereiken. Wegens gebrek aan voldoende bergdorpen mag ook SC Buitenveldert aan het toernooi deelnemen. Het verloor de eerste wedstrijd in groep 2 met 3-0 van het Zweedse FC Kista. Foto Reuters A German supporter waves a flag during the TSV Rugensdorf (white), representing Germany, against FC Pierdimulera (blue), representing Italy, Euro of Mountain Villages soccer tournament in Gspon, in the Swiss Alps, May 23, 2008. Eight teams from eight Europeans nations are competing in the competition May 23 to 25, which is being played on the highest elevated soccer field in Europe. At some 2,000 meters, the pitch can only be reached by a cable car lift that can carry up to 12 people or after a 30 minutes walk. REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND) REUTERS