Verdachte Puttense moordzaak heeft niet bekend

De 33-jarige verdachte in de Puttense moordzaak heeft geen bekentenis afgelegd. Plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Peter de Beer zei gisteren dat de man dinsdag na zijn aanhouding wel verklaringen heeft afgelegd, maar zich daarna op zijn zwijgrecht heeft beroepen. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van (poging tot) verkrachting en van moord dan wel doodslag op Christel Ambrosius in 1994. De onderzoeksrechter bepaalde gisteren dat de verdachte de komende twee weken vast mag blijven zitten. Daarna beoordeelt de raadkamer van de rechtbank de voorlopige hechtenis opnieuw. Politie en justitie zetten het onderzoek in de Puttense moordzaak voort. Er is nog veel niet duidelijk geworden, bijvoorbeeld over de vraag of de verdachte, die ten tijde van de moord in Putten woonde, en het slachtoffer elkaar kenden.