Radio Voorkeur

O.V.T. Live-uitzending vanaf de Pasar Malam Besar in Den Haag, met Florine Koning die een boek schreef over de 50-jarige geschiedenis van het festival. Fridus Steylen over de Week van de Indische Brief. Verder een klankbeeld, Met ons gaat alles goed, over de duizenden grammofoonplaatjes die als gesproken brief van en naar Nederlands-Indië werden verstuurd. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Nelleke Noordervliet over haar boek Een stad vol boeken, waarin ze wandelend in Amsterdam feit en fictie mengend o.a. praat met Pieter Cornelisz Hooft. Historicus Machiel Bosman over zijn nieuwe boek Elisabeth de Flines. Het boek schetst een onmogelijke Amsterdamse liefde in de 18de eeuw, gebaseerd op historisch bronmateriaal. Elisabeth de Flines, de dochter van een steenrijke koopman, gaat er ervandoor met de knecht. Radio 1, 19.04-20.04u.

Holland Doc Radio. De laatste rafels tussenland. Nederland heeft steeds minder vrijplaatsen, tussenruimtes en rafelranden, het raakt steeds meer opgeruimd. Documentairemaker Marten Minkema volgt de vluchtroutes van de vrije geesten. Radio 1, 21.04-22.00u.