Radio Voorkeur

Opera Live. Uitvoering van de opera Psyche uit 1678 Jean-Baptiste Lully (1632-1687), gebaseerd op een toneelstuk van Molière. Boston Early Music Festival Orchestra o.l.v. Stephen Stubbs. Met o.a. de solisten Carolyn Sampson, Karina Gauvin en Aaron Sheehan. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Hoofdgast is schilder, dichter, schrijver en wereldreiziger Gerti Bierenbroodspot. En choreograaf Krisztina de Châtel komt vertellen over haar locatievoorstelling Cirklo in een spiegeltent aan de Sloterplas in Amsterdam. Radio 1, 19.04-20.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek praat een uur lang met zanger Rob de Nijs. Radio 1, 0.04-01.00u.

De nacht: uitsluitend zware metalen. Heavy metal is een muzieksoort die begin jaren 70 ontstond uit de hardrockmuziek. Kenmerkend zijn de snelle tempi, gecompliceerde ritmes, gierende gitaren, schreeuwende of grommende vocalisten en vooral: veel volume. Heavy metal is de favoriete muziek van de kraakbeweging vanwege de vaak politiek getinte boodschap in de teksten. Samenstelling: Willem van Manen. Radio 6, 1.00-7.00u.