Jong Oranje verliest van Jong Zwitserland

Jong Oranje heeft gisteravond in de kwalificatiepoule voor het Europees Kampioenschap van 2009 in Zweden de eerste punten verspeeld. Het elftal van Foppe de Haan, in augustus ook actief op de Olympische Spelen in Peking, verloor met 1-0 van Jong Zwitserland. Fabian Lustenberger maakte kort na rust de enige treffer van het duel. Tot gisteravond had Jong Oranje nog geen enkele tegengoal geïncasseerd.

Ondanks de nederlaag blijft Nederland koploper in groep 5 met vijftien punten uit zes wedstrijden. Noorwegen staat tweede in de groep met tien punten uit vijf duels. Daarmee is Nederland al bijna zeker van de play-offs. Die worden gespeeld met de tien groepswinnaars en de vier beste nummers twee. De winnaars van de play-offs spelen samen met Zweden het EK.

Volgens De Haan hoeft Nederland zich geen zorgen te maken. „Dit is heel vervelend, maar het gebeurt”, zei hij aan tv-zender RTL7. „We startten aardig, maar daarna zakten we weg. De voorzetten waren onnauwkeurig en we bereikten geen spitsen meer.”

Het team vertrekt vandaag naar Zweden voor een vierlandentoernooi ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Dat gebeurt zonder Royston Drenthe. Hij werd gisteren naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij zijn knie had verdraaid. (ANP)