Haase en Krajicek treffen Kroaten

Tennissers Robin Haase en Michaëlla Krajicek moeten het in de eerste ronde van Roland Garros opnemen tegen Kroatische tegenstanders. Haase speelt tegen Marin Cilic, Krajicek treft Sanda Mamic. Beiden ontlopen daarmee de geplaatste spelers in het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

Jesse Huta Galung (22) plaatste zich gisteren via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi, dat zondag begint. Hij debuteert daarmee op een grandslamtoernooi. Zijn tegenstander in de eerste ronde is de 30-jarige Tsjech Jiri Vanek, nummer 92 op de wereldranglijst.

Haase stond vorige maand in de kwartfinales van het toernooi in Chennai al tegenover Cilic. De Kroaat won op het hardcourt toen in drie sets. Cilic is de nummer 54 van de wereldranglijst, Haase staat vier plaatsen lager. De 21-jarige Haase haalde begin dit jaar bij de Australian Open in Australië de tweede ronde, waarin hij werd uitgeschakeld door Sebastien Grosjean.

Krajicek stond op de WTA-toernooien niet eerder tegenover Mamic, de nummer 355 van de wereld. De 20-jarige Nederlandse gaat in Parijs op jacht naar haar eerste overwinning dit seizoen. Bij alle negen toernooien die ze speelde, verloor ze haar eerste wedstrijd. Krajicek haalde vorig jaar de derde ronde op Roland Garros, waarin ze kansloos was tegen Serena Williams. In 2005 en 2006 verloor ze in de eerste ronde.

Rafael Nadal, drievoudig kampioen bij de mannen, treft in de eerste ronde de Braziliaanse qualifier Thomaz Bellucci. De nummer één van de wereld Roger Federer speelt tegen de Amerikaan Sam Querrey. Novak Djokovic begint tegen de Duitser Denis Gremelmayer. De Serviër won in januari het eerste grandslamtoernooi van het jaar, de Australian Open.

Door het ontbreken van de gestopte Justine Henin is Maria Sjarapova in Parijs als eerste geplaatst bij de vrouwen. De Russin ontmoet in de eerste ronde haar landgenote Jevgenia Rodina. Ana Ivanovic, vorig jaar verliezend finaliste, treft de Zweedse Sofia Arvidsson. (ANP)