Zondag buien

Het weekend begint redelijk zonnig en warm, maar op zondag volgt er een omslag naar een wisselvallige periode. In Zeeland vielen vanmorgen nog een paar spetters regen en verder wisselden wolken en zonnige perioden elkaar af. De bewolking lost vanavond grotendeels op en onder deze heldere omstandigheden koelt het af tot 8 graden in het noordoosten en 13 graden in Zeeland.

Morgen begint de dag zonnig, maar vanuit het zuiden komt meer bewolking opzetten. Het noorden van het land heeft de beste papieren en zal de zon het meest te zien krijgen. De (noord)oostenwind trekt aan naar kracht 4 tot 6. Hierbij loopt het kwik op naar 19 graden op de Wadden tot lokaal 24 graden in het zuiden van het land.

Zondag verplaatst een lagedrukgebied zich van Frankrijk naar Duitsland. Daaraan voorafgaand trekt een regenzone langzaam vanuit het zuiden ons land binnen. Het noorden lijkt het daarbij droog te houden. De noordoostenwind blijft stevig doorwaaien met kracht 4 tot 6. Temperaturen komen bij meer wind en bewolking iets lager uit, tussen 18 graden op de Wadden en 20 graden in het oosten en zuidoosten.

De regen houdt maandag in grote delen van het land aan. De wind neemt in de meeste gebieden af en is matig tot vrij krachtig. Alleen aan de kust haalt deze van tijd tot tijd kracht 6. De maximumtemperaturen blijven wederom steken op 20 graden.