Vastgoedverdachte Van Tartwijk begint weblog

De Amsterdamse projectontwikkelaar Hans van Tartwijk luistert graag naar The Eagles. Afgelopen maart bezocht hij met een vriend in Londen een concert van de band. Ze gingen eerst wat eten en namen een pint Lager. „Goed spul”, schrijft hij op zijn weblog.

Deze week is de projectontwikkelaar gestart met zijn weblog, om zijn status zelf „enig profiel te geven”. Want sinds vorig jaar november is hij verdachte in de fraudezaak rond vastgoed van Philips Pensioenfonds en Bouwfonds. Drie dagen zat hij vast. Sindsdien heet de projectontwikkelaar Hans van T. Dat is niet nodig schrijft hij op zijn blog. „Hans van T.: weg ermee! Graag Hans van Tartwijk. Daar ben ik met recht trots op.”

Op zijn weblog reageert hij summier op zijn zaak. Meer dan een afgeluisterde uitspraak van een derde dat hij ergens bij betrokken zou zijn, is er volgens hem niet. Hij maakt de vergelijking met cartoonist Gregorius Nekschot, die ook met „excessieve middelen” werd opgepakt.

Hij schrijft dat hij sinds zijn arrestatie is „aangeklaagd, berecht en gevonnisd [sic] op het podium van media en bange ondernemingen”. Zo verbrak onlangs Joop van den Ende zijn banden met Van Tartwijk. Ze hadden samen het bedrijf Living City, waarmee ze onder meer kantoren en woningen zouden ontwikkelen rond het nog te bouwen Van den Ende-theater aan de Amsterdamse Zuidas.

Van Tartwijk heeft inmiddels een procedure tegen Van den Ende aangespannen wegens wanbeleid. Hierover schrijft hij: „Het voelt goed om op te staan. Wellicht als David tegen Goliath, maar tegelijkertijd vastberaden en waardig.”

Het weblog is te lezen op www.hansvantartwijk.nl