Selectie Diversen

Rotterdam

Dutch Blend Meeting is een groot festival met wereldmuziek. Naast een beurs voor professionals is er op 23 en 24 mei een concertprogramma in de Doelen waar zo’n 25 Nederlandse bands zich presenteren. Zondag vindt de 31ste editie van het Ortel Dunya Festival plaats in het park bij de Euromast. Het festival presenteert meer dan 80 artiesten, bands, muziekformaties, dansgroepen, dichters en sprekers uit de hele wereld. Op 23 & 24 mei in De Doelen, Rotterdam. Inl: www.dutchblendmeeting.nl. Ortel Dunya festival in Park bij de Euromast, Rotterdam. Zondag 25 mei vanaf 13u. Inl: www.dunya.nl

Amsterdam

Tijdens het fotoweekend Foam_fusion op 24 en 25 mei is Foam 2 dagen een ontmoetingsplek voor (inter)nationale gasten en bezoekers. Op het programma o.a. films en documentaires, presentaties, discussies en debatten, workshops, portfoliobesprekingen, fotoboekenmarkt, dj’s en jazz. Foam_Fotografiemuseum, Keizersgracht 609, Amsterdam. Inl: 020-5516500 & www.foam.nl

Amsterdam

Vanaf 23 mei is in het Stadsarchief Amsterdam de expositie Wim van der Linden, fotograaf van Amsterdam in de jaren zestig te zien. Misschien wel het bekendste Nederlandse boekomslag is dat van Ik Jan Cremer. Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32, Amsterdam. Van 23 mei t/m 31 aug, di t/m za 10-17u, zo 11-17u. Inl: 020-2511510 & www.stadsarchief.amsterdam.nl

Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert ihkv de Boomweken o.l.v. de boswachter de Berk & Beuk Safari op vrijdag 30 mei. Deelnemers krijgen tijdens de tocht door het Park bijzonderheden en weetjes aangereikt over bomen en hun toepassingen. Beginpunt: Bezoekerscentrum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Duur: 13u30-17u30. Prijs: € 40, incl. entree park, toegang auto en hapje en drankje. Res 0900-464 38 35.

Den Haag

Crossing Border organiseert op 29 mei (20u) een BorderKitchen met de Amerikaanse auteur Samantha Power. Ze vertelt over haar boek De Man die de wereld wilde redden. BorderKitchen, Weimarstraat 36 , Den Haag. Kaarten: €5. Res 070-3462355 & info@borderkitchen.nl

Haarlem

In het Frans Hals Museum zijn twee schilderijen gerestaureerd: Het verzorgen van de weeskinderen van het Armekinderhuis te Haarlem en Laat de kindekens tot mij komen: Pieter Braems en zijn gezin van Jan de Bray. Op 25 mei (14u) geeft de restaurateur Liesbeth Abraham om 14u een lezing over de restauratie waarna ze haar publiek meeneemt naar de gerestaureerde schilderijen. Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62, Haarlem, Prijs: entree museum, lezing gratis. Inl: www.franshalsmuseum.nl

Leiden

Zondag (12-17u) staat Leiden in het teken van Japan. Vanaf het SieboldHuis tot aan de Hortus botanicus is het Rapenburg autovrij en bezoekers kunnen kennismaken met alles wat Leiden in relatie met Japan te bieden heeft zoals culinaire sensaties en Japanse voorwerpen en prentkunst. SieboldHuis, Rapenburg 19, Leiden. Inl 071-5125539 & www.sieboldhuis.org.

Heemstede

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert 25 mei een excursie op Hageveld in Heemstede. Landgoed Hageveld heeft een rijke historie en is een prachtig, hoewel bedreigd, stuk natuur, een oude, beboste duinenrij die zonder onderbreking door een weg of woonwijk overgaat in de veenweiden langs het Spaarne. Vertrek 14u. Start parkeerplaats hoofdingang van de school. Duur: 1,5 uur. Deelname gratis. Res niet nodig. Inl 023-5288577 of www.ivnzk.nl.