Roman Signer

De futiliteit van elk menselijk streven krijgt treffend gestalte in het werk van Roman Signer (1938). Vanaf 1975 maakt deze Zwitserse kunstenaar korte films waarin we hem bezig zien met objecten - een stoel, emmer, kajak, die vervolgens heel precies omvallen, zinken of exploderen.

Maastricht

De futiliteit van elk menselijk streven krijgt treffend gestalte in het werk van Roman Signer (1938). Vanaf 1975 maakt deze Zwitserse kunstenaar korte films waarin we hem bezig zien met objecten - een stoel, emmer, kajak, die vervolgens heel precies omvallen, zinken of exploderen. Signer neemt tijdens deze contraproductieve acties een gedragen houding aan, wat hem in de VS de bijnaam ‘Buster Keaton van de kunst’ opleverde. Na 1989 vervangt video zijn films.

Roman Signer 27 mei t/m 18 jan Bonnefanten Museum, Av Ceramique 250, Maastricht. Di-zo 11-17u.