Radio Voorkeur

Desmet live. Frank Okker over de schrijfster Madelon Lulofs (1899-1958) onder andere bekend door haar romans over de planterswereld in Nederlands-Indië, zoals Rubber. Verder aandacht voor het boek Wiking van Henk Kistemaker, over zijn verblijf als SS’er aan het oostfront, en een panelgesprek over de doodswens van mensen met chronisch psychische klachten. Radio 5, 18.05-19.50u.

jazz@VPRO. Eerste van zes concerten met nieuwe Nederlandse en Duitse jazz. Optreden van de Turks-Duitse zangeres Esra Dalfidan, die in Amsterdam een muziekopleiding volgde en in 2007 het jazz vocalisten concours won. Radio 6, 22.02-0.00u.

Legendarisch live. Optredens van popartiesten. Vandaag het concert dat The Bangles in 1986 gaven in Paradiso in Amsterdam, met onder meer de nummers Manic Monday en Walk like an Egyptian. Eerder uitgezonden concerten zijn te beluisteren via legendarischlive.kro.nl. Radio 2, 23.05-0.00u.

Casa Luna. F16-piloot Hans van der Werf over de vliegdemonstratie Volkel in de Wolken, over gevechtsvliegtuigen in het algemeen en over de actuele discussie over de JSF. Radio 1, 0.02-0.45u.