Petekind Winehouse zingt

Aan de gigantische pupillen, zwarte nagelranden en uitgemergelde gezichtjes te zien, gaat het nog steeds niet goed met Amy Winehouse en Pete Doherty. Dat de twee elkaar in al hun misère gevonden lijken te hebben, kan dan ook geen goede ontwikkeling zijn.

Wáár de talentvolle muzikanten en drugsgebruikers zich het merendeel van de tijd mee vermaken, valt wel te raden. Wát dat tijdverdrijf met ze doet, is te zien op You Tube. En het is aardig schrijnend. Hoe noem je filmpjes van twee junks spelend met een nest muizen anders?

Behalve de ‘WineMouse, part 1 & 2’-filmpjes (hoe ze overigens midden in Londen op een nest muizen gestuit zijn, willen we niet eens weten), staat sinds vorige week ook een iets hoopvollere Winehouse/Doherty video online. Een waarin de graatmagere zangeres in bikini haar petekind Dionne op gitaar begeleidt terwijl het twaalfjarige meisje Alicia Keys’ If I Aint Got You zingt.

Het is een iets hoopvoller filmpje omdat Winehouse blijkbaar nog steeds weet wat muzikaal talent is en het kind dankzij haar een platendeal in de maak heeft en Mark Ronson tot fan mag rekenen. Maar er zijn nog genoeg pijnlijke momenten. Winehouse valse gitaarspel bijvoorbeeld. En het moment waarop ze verwilderd tegen cameraman ‘Peter’ zegt dat hij het filmpje metéén online moet zetten.

Maar vooral de manier waarop het meisje af en toe van haar peettante naar iemand aan de zijkant - wij hopen een nuchtere ouder – kijkt, heeft iets triest. Blijkbaar weet zelfs deze twaalfjarige donders goed dat ‘aunty Amy’, hoe lief ook, aardig naar de klote is.

Op YouTube: ‘Winemouse’ en ‘Amy Winehouse goddaughter’.

    • Anke Meijer