op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon ontmoet juntaleider Than Shwe van Birma De Britse premier Gordon Brown praat met de Dalai Lama Eerste dag van The Hague Jazz 2008

Vandaag in de weblogs

Video-angst

Verstijfd van angst? Hoe voelt dat? next.one wilde het weten en tartte het lot. Op zoek naar angstige momenten. Vandaag lees je in de nieuwe next.one het antwoord. Op internet vind je de filmpjes. „Gaat hij dan echt niet omhoog lopen?”

Kijk de angstvideo’s via nrcnext.nl/nextone

Che-overlevingspakket

De films Guerrilla en The Argentine van Steve Soderbergh zijn in Cannes vertoond onder de titel Che, als één epos van bijna vierenhalf uur. Filmrecensent Peter de Bruijn is aanwezig op het festival en blogt: ‘Het was prettig dat de film pas in de tweede week van Cannes te zien is. Dan begint de ‘festival fatigue’ toe te slaan. Ondanks een pauze, waarin Che-overlevingspakketten met water en brood werden uitgedeeld, vielen in de zaal toch ogen dicht.’

Lees meer over Cannes via nrcnext.nl/cannes

Wikipedia bevriezen

Wikipedia is qua omvang en inzet van vrijwilligers een fantastisch naslagwerk. Er kleeft echter een groot nadeel aan het gebruik: elk artikel kan elk moment worden veranderd en dus worden voorzien van feitelijke onjuistheden of gekleurde zienswijzen. Jimmy Wales, een van de oprichters van Wikipedia, heeft een oplossing voor dit probleem: artikelen bevriezen en laten goedkeuren door deskundigen.

Lees meer over het voorstel via nrc.nl/klaver