Nep-tv weert inbrekers

Zorg dat de Fake TV niet te zien is

Met de vakantieperiode in het vooruitzicht een product om inbrekers buiten de deur te houden: de Fake TV (nep-tv). Dit vierkante kastje bestaat uit een aantal ledlichtjes die ’s avonds automatisch een paar uur lang in willekeurige volgorde branden. Het lichteffect moet potentiële inbrekers ervan overtuigen dat het huis bewoond is, omdat er iemand de hele avond tv zit te kijken. Voor 49 dollar leg je elke dief in de luren, zeggen de makers. Achterop het apparaat vermelden ze nog een bruikbare tip: zorg ervoor dat de Fake TV niet vanaf buiten te zien is. Het Hebben-team geeft als tip dat je échte tv ook niet van buitenaf te zien moet zijn.

Is 49 dollar voor de Fake TV te veel? Je kunt inbrekers ook om de tuin leiden met een simpele timer en een pc. Stel als screensaver een automatische diashow in, bijvoorbeeld met foto’s van je vorige vakantie.

Marc Hijink

Meer foto’s van de nep-tv op nrc.nl/hebben.

    • Marc Hijink