Neil Diamond

Neil Diamond Singer Neil Diamond performs, Thursday, Aug. 18, 2005, at Madison Square Garden in New York during his world tour. Diamond will perform in concert this summer at Fenway Park. The singer made the announcement in a big-screen broadcast at the Boston Red Sox home opener Tuesday, April 8, 2008 during the traditional eighth-inning sing-along of his "Sweet Caroline," which has become an anthem for Boston fans. (AP Photo/Kathy Willens) Associated Press

Rotterdam

De zanger en componist van Sweet Caroline en Red red wine gaf zijn carrière een nieuwe impuls door in 2005 het album 12 Songs op te nemen, sober geproduceerd door Rick Rubin in navolging van diens werk met Johnny Cash in zijn laatste jaren. Was dat eerste product van samenwerking nog een beetje stroef, op het nieuwe Home Before Dark vinden Diamond (67) en Rubin hun draai en klinkt de muziek van de doorgewinterde showman uit Brooklyn directer dan ooit. Live draagt hij ongetwijfeld zijn onafscheidelijke glitteroverhemd.

24 en 25 mei Ahoy, Rotterdam.