Lovis Corinth

Het Musée d’Orsay wijdt een expositie aan de in Frankrijk vrij onbekende Duitse schilder Lovis Corinth (1858-1925). De onstuimige zelfportretten tonen een robuuste kerel die in zijn doeken verrassend van impressionisme op expressionisme overgaat. orientalisme

Parijs

Het Musée d’Orsay wijdt een expositie aan de in Frankrijk vrij onbekende Duitse schilder Lovis Corinth (1858-1925). De onstuimige zelfportretten tonen een robuuste kerel die in zijn doeken verrassend van impressionisme op expressionisme overgaat. De ene keer ‘bouwt’ hij krachtige taferelen en concentreert zich op naakten in rauw licht die doen denken aan die van de Engelse schilder Lucian Freud. De andere keer raakt hij op een dwaalspoor met lieftallige landschappen en mythologische taferelen.

T/m 22 juni Musée d’Orsay, Parijs, www.musee-orsay.fr