Film van de dag

Moordverdachte en detectiveschrijver Robin Williams en rechercheur Al Pacino in Insomnia. INSOMNIA foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Insomnia. Na Following en Memento doet de derde film van regisseur Nolan veel traditioneler aan. De door de midzomernachtzon gedesoriënteerde en aan slapeloosheid leidende rechercheur Will Dormer (Al Pacino) moet in Alaska een gruwelijke moord op een tienermeisje oplossen en ontmoet er hoofdverdachte Walter Finch (Robin Williams), nota bene een schrijver van detectives. De slapeloosheid en eeuwige zomernacht veroorzaken een triest incident waarbij zijn partner betrokken is en vertroebelen het beoordelingsvermogen van de door schuldgevoelens geplaagde, fanatieke Dormer, die in Los Angeles nog een disciplinair onderzoek wacht voor een vergelijkbaar ongeluk als in Alaska. Hoewel conventioneler dan Nolans eerdere films, is Insomnia een boeiende thriller die morele en ethische vraagstukken aansnijdt. (Christopher Nolan, 2002, VS), Net5, 20.30-22.50u.André Waardenburg

    • André Waardenburg