Festival aan de Werf

Festival aan de Werf Villa Sonora De Rode Schoentjes Het meisje Karen kan de magische aantrekkingskracht van de rode, glimmende schoentjes niet weerstaan. In het sprookje van Andersen wordt ze hier vreselijk voor gestraft. Villa Sonora toont juist de pijn en de passie van iemand die haar eigen weg gaat. De Rode Schoentjes vertelt het verhaal met gebruik van papieren poppen, schimmenspel en de open klank van stem, altviool, contrabas en tapdans. Tapdanser Marije Nie en altvioliste Saskia Meijs, de artistieke kern van Villa Sonora, hebben met de combinatie van hun bijzondere instrumenten een voorkeur voor het niet-alledaagse, net als het hoofdpersonage. Met de pré-productie van De Rode Schoentjes won het gezelschap al de Jur Naessens Muziekprijs 2007. genre: muziektheater met poppenspel geschikt voor volwassenen concept: Villa Sonora – regie: Silvia Andringa en Rob Vriens – performers: Meike van den Akker (poppen, beeld), Cora Schmeiser (zang), Saskia Meijs, (altviool), Marko Bonarius (contrabas), Marije Nie (tapdans) – muziek: Villa Sonora – producent: Huis en Festival a/d Werf – productie: Coosje Idhuna Kuipers – met dank aan: Ernst Glerum, Martijn Grootendorst, Stichting De Proeve

Utrecht

Op het Festival aan de Werf is veel theater te zien, maar ook dans en muziek. Dries Verhoeven laat je voor Niemandsland oppikken op het Centraal Station door een asielzoeker, die je door Utrecht gidst en de stad door zijn ogen laat zien. Roos van Geffen laat je in Wij op het Utrechtse Janskerkhof intensief naar andermans gezicht kijken. Ola Mafaalani regisseert Gernika, een theaterdiner over liefde en oorlog, gebaseerd op For Whom the Bell Tolls. van Hemingway.

22-31 mei, festivalcentrum op het Neude. Inl 030-2315355 of www.festivalaandewerf.nl.