een weekeinde vol sport

Voetbal, Oranje-Oekraïne, SBS 6, zat 19.45 uur. En nu ook live via nrcnext.nl

Het is bijna zover. Bondscoach Marco van Basten heeft nog twee weken om zijn Oranje klaar te stomen voor het EK voetbal. Morgen oefent het Nederlands elftal tegen Oekraïne. En uiteraard volgen daarna de analyses. Vanavond speelt Jong Oranje in de EK-kwalificatie tegen Jong Zwitserland (19.40 uur op RTL 7).

Tennis Roland Garros, Ned. 1, zon 11.00 uur

Zal Roger Federer er eindelijk in slagen Roland Garros te winnen? ’s Werelds beste tennisser heeft zo’n beetje alles gewonnen behalve het grandslamtoernooi in Parijs. De Spaanse gravelspecialist Rafael Nadal won de laatste drie edities. Robin Haase doet mee namens Nederland en als Jesse Huta Galung vandaag wint van de Spanjaard Marc Lopez, plaatst hij zich ook voor het hoofdtoernooi.

Wielrennen Giro, Eurosport, zat 13.00 uur en zon 16.00 uur

Dit weekeinde de dertiende en de veertiende etappe van de Ronde van Italië.

Atletiek, FBK Games, Ned. 1, zat 16.12 en 18.05 uur

De Fanny Blankers-Koen Games is het grootste internationale atletiekevenement in Nederland. Haile Gebrselassie zal in Hengelo aan de start verschijnen van de 10 kilometer, Rens Blom doet mee aan het onderdeel polsstokhoogspringen en Bram Som loopt de 800 meter. Om maar wat te noemen. En Peter Janssen heeft ook aangekondigd te zullen komen. Wie? De ‘Vegan Streaker’, die protesteert tegen dierenleed en strijdt voor dierenvrijheden – hij was eerder te zien op Jumping Amsterdam en het internationale tennistoernooi in Rotterdam.

Kaarten voor het atletiekevenement kun je bestellen via fbk-games.nl

Formule 1, GP Monaco, RTL 7, zon 13.55 uur

Kreeft, kaviaar en champagne maken van de Grote Prijs van Monaco het societyevenement van de Formule 1. Inhalen op het smalle stratencircuit is haast onmogelijk, maar de Franse regisseur schiet vast ook weer leuke plaatjes van dobberende jachten en zonnebril showende schoonheden (m/v).